Via ferrata Grota cu hamace – Montana Șuncuiuș

Via ferrata Grota cu hamace din parcul de aventură Montana – Șuncuiuș

Zona: Șuncuiuș

Sezon: tot anul.

Lungime traseu : 150m. Diferenta de nivel : 80m. Dificultatea medie : “B”

Retragere: 10-15min pe potecă prin pădure

Taxă: 100 lei / persoană cu echipament și ghid de la club (grup min. 3 pers) | 130 lei / persoană cu echipament și ghid de la club (grup min. 2 pers) | 280 lei cu echipament și ghid de la club pentru o singură persoană | gratuit cu echipament propriu. Taxă de urgență pentru grupuri fără programare prealabilă 100 lei (nu garantăm că acest serviciu e disponibil întotdeauna).

Orice donație/sponsorizare ne ajută să deschidem noi trasee și/sau să întreținem traseele existente. Ne poți trimite suma cu care dorești să ne ajuți prin revolut la 0747446656 sau în contul clubului CASSIO Montana deschis la OTP Bank: RO85OTPV221001265070RO01

Pentru orice nelămurire sau informație suplimentară ne poți scrie pe adresa info@cassiomontana.org

Pentru rezervări vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0747446656. Este recomandat accesul cu ghid din partea Clubului sau a altor ghizi de la cluburi/firme de specialitate.

După 2 trasee de via ferrata amenajate în Vadu Crișului de Salvamont Bihor și Cassio Montana în calitate de parteneri, a urmat, cum era și normal, o nouă via ferrata amenajată la Șuncuiuș, exclusiv din fondurile clubului.

Prima via ferrata din cadrul parcului de aventură Montana Land Șuncuiuș s-a deschis. Ea este pozitionata vis a vis de Platoul Suncuius, pe partea stanga a drumului de acces spre pestera Unguru Mare. Este prevazuta cu cablu de otel pentru asigurare si trepte metalice pentru escaladarea peretelui de stanca. Are o lungime de 150 de metri si o diferenta de nivel de aproximativ 80 de metri. In functie de marimea grupului, de conditia fizica si experienta acestora parcurgerea traseului poate dura intre 30 de minute si 2 ore. Traseul incepe usor cu o parte pe o stanca inclinata (fata cazuta), un mic traverseu pentru ca apoi sa se urce pe un pinten vertical. Dupa parcurgerea pintenului este disponibilă o iesire intermediară din traseu pentru cei care au obosit deja sau considera că restul traseului este peste puterile lor. Avem apoi un traverseu cu o grota de odihna la final. Apoi se intra din nou pe un perete vertical care trece pe langa inca o iesire intermediara (ultima, la stanga). De aici mai sunt cateva zeci de metrii perfect verticali care conduc la iesirea finala din traseu.

Gradul de dificultate al treseului este mediu (grad B), a doua treapta de dificultate din cinci posibile de la cel mai usor spre cel mai dificil.

Accesul individual cu echipament propriu (fără ghid de la club) se poate face gratuit dar pentru mentenață și amenajare de noi trasee în zonă vă suntem recunoscători pentru orice sumă pe care considerați oportun să o donați în contul clubului. Accesul tuturor firmelor care operează în domeniul de via ferrata se face fără avertizarea noastră și de aceea vă încurajăm să întrebați ghizii dacă consideră oportune donațiile pentru mentenanța și amenajarea traseelor. Sumele colectate vor fi folosite pentru întretinerea traseului și dezvoltarea de trasee de via ferrata pentru copii, alte variante de trasee de via ferrata, trasee de alpinism.

Obiectivul este disponibil spre parcurgere pentru publicul larg cu conditia respectarii regulilor de siguranta si a echipamentului obligatoriu (casca, lonje de via ferrata si ham). Este necesara si o conditie fizica buna. Va recomandam parcurgerea traseului cu ghizi specializati.

Pentru acces&rezervări vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0747446656. Este recomandat accesul cu ghid din partea Clubului sau a altor ghizi de la cluburi/firme de specialitate.

Ghidul clubului va oferi participanților instructaj complet, echipament specific și asistență pe întreaga perioadă a parcurgerii traseului de via ferrata.

Cateva imagini de la parcurgerile test ale obiectivului sunt disponibile aici: https://youtu.be/_uvtYX8178A

Cateva imagini de la amenajarea traseului sunt disponibile aici: https://photos.app.goo.gl/jEeh8qpkGqiMqCqI2

Lasă un răspuns