Via ferrata Grota cu hamace – Montana Șuncuiuș

Via ferrata Grota cu hamace din parcul de aventură Montana – Șuncuiuș

Zona: Șuncuiuș

Sezon: tot anul.

Taxă: 90 lei cu echipament și ghid de la club | 15 lei cu echipament propriu.

După 2 trasee de via ferrata amenajate în Vadu Crișului de Salvamont Bihor și Cassio Montana în calitate de parteneri, a urmat, cum era și normal, o nouă via ferrata amenajată la Șuncuiuș, exclusiv din fondurile clubului.

Prima via ferrata din cadrul parcului de aventură Montana Land Șuncuiuș s-a deschis. Ea este pozitionata vis a vis de Platoul Suncuius, pe partea stanga a drumului de acces spre pestera Unguru Mare. Este prevazuta cu cablu de otel pentru asigurare si trepte metalice pentru escaladarea peretelui de stanca. Are o lungime de 150 de metri si o diferenta de nivel de aproximativ 80 de metri. In functie de marimea grupului (dar nu mai mult de maximum 5 persoane), de conditia fizica si experienta acestora parcurgerea traseului poate dura intre 30 de minute si 2 ore. Traseul incepe usor cu o parte pe o stanca inclinata (fata cazuta), un mic traverseu pentru ca apoi sa se urce pe un pinten vertical. Dupa parcurgerea pintenului este disponibila o iesire intermediara din traseu pentru cei care au obosit deja sau considera ca restul traseului este peste puterile lor. Avem apoi un traverseu cu o grota de odihna la final. Apoi se intra din nou pe un perete vertical care trece pe langa inca o iesire intermediara (ultima, la stanga). De aici mai sunt cateva zeci de metrii perfect verticali care conduc la iesirea finala din traseu.

Gradul de dificultate al treseului este mediu (grad B), a doua treapta de dificultate din cinci posibile de la cel mai usor spre cel mai dificil.

Accesul individual cu echipament propriu (fără ghid de la club) se poate face în baza unei sponsorizări. Accesul tuturor firmelor care operează în domeniul de via ferrata va fi posibil în urma unui contract de sponsorizare. Sumele colectate vor fi folosite pentru întretinerea traseului și dezvoltarea parcului de aventură cu trasee de tiroliană, trasee de via ferrata pentru copii, alte variante de trasee de via ferrata, trasee de alpinism, bungee-jumping după cum se poate vedea și în planul de dezvoltare a zonei.

Obiectivul este disponibil spre parcurgere pentru publicul larg cu conditia respectarii regulilor de siguranta si a echipamentului obligatoriu (casca, lonje de via ferrata si ham). Este necesara si o conditie fizica buna. Va recomandam parcurgerea traseului cu ghizi specializati.

Vă anunțăm pe această cale că aceasta va fi deschisă pentru public începând cu data de 28 aprilie 2018. Pentru a putea asigura condiții de maximă siguranță și pentru a evita vandalizări de tipul celor de la cele 2 via ferrata din Vadu Crișului (care datorită furtului cablului de asigurare a reprezentat un pericol temporar pentru turiști) obiectivul este supravegheat video 24/7.

Pentru acces&rezervări vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0747446656 sau 0745656535. Este recomandat accesul cu ghid din partea Clubului sau a altor ghizi de la cluburi/firme de specialitate.

Ghidul clubului va oferi participanților instructaj complet, echipament specific și asistență pe întreaga perioadă a parcurgerii traseului de via ferrata.

Cateva imagini de la parcurgerile test ale obiectivului sunt disponibile aici: https://youtu.be/_uvtYX8178A

Cateva imagini de la amenajarea traseului sunt disponibile aici: https://photos.app.goo.gl/jEeh8qpkGqiMqCqI2

Lasă un răspuns