Via Ferrata Șarpele cu Clopoței pentru începători și copii

O via ferrata foarte ușoară

 

Zona: Șuncuiuș

Sezon: tot anul.

Grad: A (B dacă se alege varianta extinsă).

Lungime: 130m (200m dacă se alege varianta extinsă).

Diferență de nivel: 80m

Orice donație/sponsorizare ne ajută să deschidem noi trasee și/sau să întreținem traseele existente. Ne poți trimite suma cu care dorești să ne ajuți prin Revolut la 0747446656 sau în contul clubului CASSIO Montana.

Pentru orice nelămurire sau informație suplimentară ne poți scrie pe adresa info@cassiomontana.org

Atenție! Traseul se parcurge cu echipament specific de via ferrata chiar dacă e ușor. De asemenea verificați amortizorul la ce greutate minimă a utilizatorului funcționează. Majoritatea funcționează de la 40kg în sus. Pentru persoane sub 40kg (copii și nu numai) folosiți o altă metodă de asigurare (cu coardă dinamică). Dacă nu cunoșteți tehnici alternative de asigurare vă recomandăm insistent să apelați la serviciile unui ghid competent.

Traseul Șarpele cu Clopoței e un traseu foarte ușor (grad A sau B dacă se alege varianta prelungită cu Podul Fotografilor), cel mai ușor din zonă. Este cea mai facilă variantă, constituind în principal, o iesire în caz că cineva nu poate trece de pendul, dar poate fi și traseu independent (grad A). Traseul pleaca comun cu Grota cu Hamace, face la dreapta spre Pendul, si inainte de Pendul, iese 3 metri vertical pe un hornuleț care se termină după o serpentină la startul podului indian (podul suspendat nu traseul).

Poate fi continuat de aici fie pe exitul intermediar vertical și așa e foarte scurt (130m) și ușor (grad A). Există și variantă de a se continua de aici pe traverseul din Podu Indian în sens invers și se ajunge pe primul exit intermediar din Podu Indian la startul Podului fotografilor din traseul La Pendul.

Parcurgem acest pod câte o persoana o dată, cu lonja de odihnă pe cablul de deasupra capului (linia vieții) și cu lonjele de via ferrata pe cablurile laterale.

Apoi mai avem 3 secțiuni de cablu pe poteca abruptă din pădure care vă scoate la poteca de retragere. Această potecă o puteți parcurge spre dreapta și coborâți la Peștera Unguru Mare sau sper stânga cu un urcuș ușor urmat de o coborâre abruptă pe alocuri care vă scoate la pensiunea Gradia/Lavinia.

Pe vreme ploioasă și umedă se recomandă prima variantă de retragere (spre dreapta).

Lasă un răspuns