Via Ferrata Vadu Crisului – Peretele Zânelor (Mocănița)

Descriere Via Ferrata Vadu Crisului – Peretele Zânelor (Mocănița)

Zona: Vad, Peretii Mari

Sezon: tot anul.

Via ferrata Vadu Crisului

Desi nu e traseu de “alpinism” , il semnalam (mai ales pentru sectiunea GPS) deoarece se pare ca sunt multi amatori de asemenea “aventura” (chiar si nealpinisti).

Un castig exista in mod evident : se pot vedea traseelede alpinism din apropiere, din unghiuri inedite (aviz fotografilor). Iar la o adica, traseul se poate parcurge si intr-o maniera “alpina”(de catarare), folosind pentru asigurari diversele puncte fixe intalnite pe parcurs ; (mai mult , cu oarece cunoastere si dexteritate, se poate folosi chiar si ca traseu de coborare din traseele din Peretii Mari…).

Traseul are o diferenta de nivel de 120 m, iar cablul ce urmareste linia traseului are o lungime de 150 m (ultimii 50 m oferind o panorama spectaculoasa asupra Defileului).

Nu consideram necesara descrierea pasajelor; lasam placerea descoperirii lor de catre cei dispusi sa le parcurga. Dam totusi diagrama GPS pentru a fi gasita mai usor intrarea in traseu (aflata la capatul unui grohotis, la baza unui culuar cu destula vegetatie-curatata-). Mentionam doar faptul ca, pe parcursul ascensiunii, in stanga, vom avea mai mereu linia de gujoane din traseul “Trandafiru Salbatic” (traseu de catarare).

Traseului de VIA FERRATA, noi ii zicem “Mocanita”, desi, NU avem in nici un caz pretentia ca aceasta sa fie denumirea consacrata (ii zice fiecare cum doreste).

Via Ferrata

Contributia materiala in realizarea traseului, apartine exclusiv de Salvamont Bihor, Clubul nostru avand doar un aport in munca la materializarea proiectului (si la proiect am mai venit cu ceva idei-dar cam atat-).

            Uram ” temerarilor “ ascensiune frumoasa si in deplina siguranta (atentie deosebita la echipamentul specific de via ferrata!!! – NU cu improvizatii).