Peretele La Lac

Topo peretele La Lac

Zona: Vad, langa lacul de pe malul drept al Crisului

Dificultate: 5+ … 8+ | Lungimi: 1| Coarda: 40m | Bucle: 15 – scurte

Amenajare: gujoane. Sezon: primavara, vara, toamna.

O zona pitoreasca, ceva mai ferita de traficul feroviar, cu un izvor aproape permanent (ce se varsa in Lac).  Marele avantaj, e ca peretele nu se uda niciodata, surplomba de deasupra fiind o veritabila umbrela. Dezavantajul e ca in praful de la baza, misuna capusele (atentie, mai ales daca si campati la baza peretelui).

Traseele Julieta si Red Bull au fost finala si superfinala la Alpiniada din 1994. Superfinala a fost intre Imi (Sedevi) si “Tiganusu” (“Kicsike”) si a fost facuta top. Restul traseelor (mai putin Alfa si Omega) au fost pitonate in 1985 la scoala SPAL-85, coordonata de regretatul Niculae Baticu.

Pentru traseele Alfa si Omega, nu cunoastem autorii, si, ar trebui reamenajate in ton cu restul traseelor; mentionam ca acestea au fost reamenajate in 2010, de catre Mandras Valentin si Mosoiu Razvan. Ne propunem sa finalizam (probabil),  si amenajarea acestor ultime 2 trasee.

Peretele cu trasee de escalada, are 20 m (in stanga lui, langa creasta), scazand la 10m (in dreapta sa, langa Lac). Toate coborararile se fac in rapel, din top (dublat, si cu inel-speram ca nu le desfiinteaza unii revolutionari avangardisti-).

Redam in continuare un tabel cu traseele din Peretele de La Lac (in completarea hartii desenate).

NR. DENUMIRE AUTORI/AN dificultate Stare traseu
1 Red Bull Pauta Adrian, Solosi Stefan, Mihes Dorel1994 8+(20 m) Gujoane bune
2 Young Boy Pauta Adrian, Vecan Marius1985 7-(16 m) Gujoane bune
3 Romeo Pauta Adrian, Ioan Sabau (Jony)1985 7+(15 m) Gujoane bune
4 Julieta Pauta Adrian, Solosi Stefan, Mihes Dorel1994 8(14 m) Gujoane bune
5 Alfa  ? / ? 8 ??(13 m) Ar fi utila o reamenajare
6 Omega ? / ? 8 ??(12 m) Ar fi utila o reamenajare
7 CFR-ist Pauta Adrian, Vecan Marius1985 6-(11 m) Gujoane bune
8 Blatist Pauta Adrian, Ioan Sabau (Jony)1985 5+(10 m) Gujoane bune

Descarcă track gpx sai vizualizează in Google Maps track acces de la pensiunea Roua Munților Vadu Crișului la peretele Claia Mica și apoi la peretele La Lac.

Pentru parcurgere traseu cu ghid și echipament de la club tarilefele în funcție de numărul de persoane sunt: 90 lei / persoană (grup min. 4 pers) 120
lei / persoană (grup min. 3 pers) | 150 lei / persoană cu echipament și
ghid de la club (grup min. 2 pers) | 300 lei cu echipament și ghid de
la club pentru o singură persoană.

Plata se poate face CASH sau cu cardul (clubul dispune de POS mobil), toate donațiile voastre mergând exclusiv către întreținere, reamenajare si amenajare de trasee de alpinism și escaladă în zonă (clubul fiind o organizație non profit).

Dacă doriți să ne ajutați cu o donație o puteți face direct în contul deschis de CASSIO Montana la OTP Bank:  RO85OTPV221001265070RO01

Mulțumim.

Lasă un răspuns